Home
Sateni Cauta Ajutor Despre Anunturi Articole Bloguri Chat Evenimente Files Forums Groups News Photos Sondaje Mai mult
 
Bine ati venit in zona verde! 
Comunitatea noastra este formata din satele: Pischia, Bencecu de Sus, Murani. Bencecu de Jos si Salciua Noua. Language (ro)
Articole
Albinaritul

Azi vom aduce in discutie una dintre cele mai vechi dar si nobile meserii cunoscute si anume APICULTURA sau ALBINARITUL in "grai" popular,pentru aceasta am recurs la experienta de-o viata a domnului invatator CIOARA VALENTIN,care cu amabilitatea cunoscuta ne-a vorbit  despre secretele acestei indeletniciri :

"Ma ocup de cresterea albinelor inca din anul 1954.Am inceput cu un numar mai mic de familii pe parcurs m-am extins, azi impreuna cu fii mei Adi si Mircea avem mai multe familii crescute in sistemul DADAN,atat pe vertical cat si pe orizontal.Pentru buna desfasurare si organizare am studiat manuale de specialitate informatiile acumulate le-am imbinat cu experienta practica.

Dimineata la intalnirea cu ele simt o mare bucurie nefiind suparat pe faptul ca una dintre ele ma mai inteapa, lucru care se intampla foarte rar,in general lucrez fara masca capilara doar in situatii speciale o mai folosesc.

Pana in prezent datorita si ierni mai blande sunt multumit de cum evolueaza activitatea din stup,cateva familii au cuibul compact,au faguri cu puiet intre 3-5 rame chiar si 6-9 rame.Desi timpul este cam schimbator:ploaie,cald,rece observ ca ele se "descurca" destul de bine"

1667 days ago
 
Commentarii
Ordonat de 
Per page: 
 
  • Nu sunt comentarii inca
   Comentariu Inregistreaza un comentariu video
 
 
 
     
Actiuni
Rating
 
0 voturi
Recommend
 
Albinaritul - o pasiune Dulce (Ep 1)