Home
Sateni Cauta Ajutor Despre Anunturi Articole Bloguri Chat Evenimente Files Forums Groups News Photos Sondaje Mai mult
 
Bine ati venit in zona verde! 
Comunitatea noastra este formata din satele: Pischia, Bencecu de Sus, Murani. Bencecu de Jos si Salciua Noua. Language (ro)
Articole

Continuam cu cea de-a treia parte a discutiilor avute cu domnul invatator CIOARA VALENTIN, in acest "episod" vom afla mai multe despre activitatile extraprofesionale ale dansului,activitati care in decursul timpului s-au transformat in adevarate pasiuni.

De departe cea mai cunoscuta este cea de crestere a albinelor,apicultura, indelednicire care l-a facut cunoscut mult peste "granitele comunei", avand in decursul anilor o serie de discipoli care practicand cu succes aceasta "meserie" au perpetuat in timp aceasta traditie . Sa auzim ce spune dansul despre acest Hobby :

" Ca apicultor,iubesc foarte mult activitatea si munca foarte organizata a albinelor pe care am inceput-o in anul 1951 si o practic si la ora actuala.Munca si activitatea lor e greu de spus in cateva randuri, e mare si complexa,au cea mai corecta si cea mai buna organizare a muncii in colectivitate.

La ora actuala pentru a ma relaxa ,pentru a uita de boala si altele ma duc sa lucrez la albine si acolo uit de toate. Pentru reusita este nevoie de placere,dragoste,corectitudine si activitate.In final beneficiam de cele mai mari satisfactii" .

A doua pasiune a fost cea de vanator,despre care are amabilitatea sa ne vorbeasca :" Am fost membru al Asociatiei de Vanatori Amatori Timisoara,de mic am participat la partide de vanatoare impreuna cu tatal meu.

O istorioara care mi-a ramas in amintire a fost intalnirea cu Regele Mihai participant si el , Regele s-a apropiat de mine mi-a pus mana pe cap si-a vorbit cu mine ( pe Maiestatea Sa l-am mai vazut odata la Sfintirea Catedralei din Timisoara).

In anul 1958 am cumparat arma de vanatoare belgiana "Piper-Breier Demibloc, calibru 16 cu doua tevi,am activat pana in anul 1976 cand m-am retras.Am avut succese ca trofeu "major" pe langa cele de iepuri,mistreti,fazani a fost  un lup ".

A mai avut multe alte preocupari una mai de interes general a fost in ceea ce priveste dansurile,unde cu ansamblul de dansuri din Salciua Noua a obtinut o calificare in faza finala desfasurata in Timisoara in Parcul Rozelor.

Vom continua.

1693 days ago
 
Commentarii
Ordonat de 
Per page: 
 
  • Nu sunt comentarii inca
   Comentariu Inregistreaza un comentariu video
 
 
 
     
Actiuni
Rating
 
0 voturi
Recommend
 
DASCALUL NOSTRU - Episodul 3 - Pasiuni