Home
Sateni Cauta Ajutor Despre Anunturi Articole Bloguri Chat Evenimente Files Forums Groups News Photos Sondaje Mai mult
 
Bine ati venit in zona verde! 
Comunitatea noastra este formata din satele: Pischia, Bencecu de Sus, Murani. Bencecu de Jos si Salciua Noua. Language (ro)
Articole

 Continuam serialul cu partea a patra, este o povestire de-a dreptul terifianta,cuvintele fiind de prisos,redam din spusele protagonistului principal domnul invatator CIOARA VALENTIN :

" O zi neplacuta din viata a fost ziua de 13 noiembrie.1944,chiar tragica,atunci cand am plecat spre Remetea Mica cu Bunea Vasile de 19 ani,Lobonea Iosif de 25 de ani, venit in permisie de pe front,Roncea Nicolaie,si eu in varsta de 16 ani,,pe drum ne-am intalnit cu doua persoane necunoscute imbracati in haine militare rusesti,inarmati cu pistolet si automat.

Ne-au dus sub excorta spre Bencecu de Jos,dupa doua ore de amenintari au deschis foc inpuscand in cap pe Bunea Vasile,al doilea foc l-a lovit mortal in piept pe Lobonea Vasile.

Am urmat eu luptandu-ma cu cel care atras dar cand a intervenint si al doilea care a incarcat automatul  am renuntat si am fugit.

Revenind cu tot satul criminalii disparusera iar cei doi consateni erau decedati.Eu cu cel scapat Roncea Nicolaie ne-am declarat frati de cruce,in prezent el este decedat,iar cei doi ucisi in padure,sunt pomeniti in permanenta in pomelnicul nostru dat la Biserica Ortodoxa"

1689 days ago
 
Commentarii
Ordonat de 
Per page: 
 
  • Nu sunt comentarii inca
   Comentariu Inregistreaza un comentariu video
 
 
 
     
Actiuni
Rating
 
0 voturi
Recommend
 
DASCALUL NOSTRU - Episodul 4 - al doilea razboi mondial