Home
Sateni Cauta Ajutor Despre Anunturi Articole Bloguri Chat Evenimente Files Forums Groups News Photos Sondaje Mai mult
 
Bine ati venit in zona verde! 
Comunitatea noastra este formata din satele: Pischia, Bencecu de Sus, Murani. Bencecu de Jos si Salciua Noua. Language (ro)
Articole
DASCALUL NOSTRU

L-am vizitat intr-o zi de duminica,neanuntati pe nepusa masa cum se zice,cu toate astea nu am observat nicio  clipa vreo stare de indispozitie sau disconfort cauzat de niste oaspeti despre care nu stia "nici scopul nici durata vizitei",ba dimpotriva odata cu evolutia discutiilor devenea tot mai volubil si mai dispus la conversatie.

Desi are o varsta venerabila (85 de ani) capacitatea intelectuala si memoria fara cusur ne-a facut sa ne gandim inca o data ca de multe ori anii din buletin sunt tradati clar de vitalitatea biologica.

Dar cine ne-a fost gazda timp de mai bine de o ora ? Nimeni altul decat DASCALUL NOSTRU,dascalul multor generatii  de elevi din Bencecu de Sus si Salciua Noua,omul care cum se zice ne-a pus "creionul in mana" si care ne-a invatat ca "liniutele legate" din abecedar nu sunt simple "desene" ci reprezinta de fapt  litererele alfabetului.

Stiu ca multi dintre dumneavoastra si-au dat seama ca "portretul infatisat " in descrierea anterioara este a domnului Invatator CIOARA VALENTIN,care cu bunavointa si modestie ne-a pus la dispozitie o serie de informatii legate de activitatea profesionala si nu numai,informatii pe care le vom prezenta in mai multe parti.

Ii dam "cuvantul" : "M-am nascut in localitatea Salciua Noua la 1 ianuarie 1929,pana la varsta de 7 ani am stat in familie unde am primit educatia parinteasca.Scoala primara am facut-o in localitate unde am absolvit 7 clase,in anul scolar1943-1944 (eram in cel de-al doilea razboi mondial) m-am internat la liceu pana in anul 1946 cand am dat examenele de diferenta la "Liceul Comercial Principele Carol"  din Timisoara(economic) unde am absolvit 3 clase.Urmatorul pas cursurile "Scolii Normale de Invatatori " din Timisoara, absolvind in promotia anului 1951. Prima incadrare in campul muncii a fost  in anul 1951 ca Sef de Aprozar la cazarma "Transilvania" unde am activat 3 luni de zile.In luna august a aceluiasi an am fost numit de Inspectoratul Scolar Timis,in calitate de invatator - director la Scoala generala clasele unu-patru din localitatea Salciua Noua.

Intre anii 1951 - 1954,am satisfacut stagiul militar,ulterior revenind pe aceiasi functie detinuta inainte de invatator director la Scoala din Salciua Noua unde am activat pana in 1976. Din 1976 pana in 1992 am fost invatator la Scoala generala din Bencecu de Sus,dupa o activitate de 41 de ani in invatamant si unul in comert a venit si momentul greu dar mult asteptat al  pensionari."

Va urma...

To be continued...:)

1700 days ago
 
Commentarii
Ordonat de 
Per page: 
 
  • Nu sunt comentarii inca
   Comentariu Inregistreaza un comentariu video
 
 
 
     
Actiuni
Rating
 
1 voturi
Recommend
 
DASCALUL NOSTRU - episodul nr 1