Home
Sateni Cauta Ajutor Despre Anunturi Articole Bloguri Chat Evenimente Files Forums Groups News Photos Sondaje Mai mult
 
Bine ati venit in zona verde! 
Comunitatea noastra este formata din satele: Pischia, Bencecu de Sus, Murani. Bencecu de Jos si Salciua Noua. Language (ro)
Articole

 Comuna Pişchia are câte ceva de oferit pentru fiecare tip de călător: spaţii amenajate pentru picnicuri si grătare in apropierea pădurii, baltă de pescuit, partide de vanatoare, manifestari tradiţional–culturale, specii ocrotite de păsări, monumente istorice din grupa B, vulcani noroioşi, ape mineralizate, ca sa menţionăm doar o parte din motivele pentru care merită sa ne vizitaţi.


 

 Pădurea Pişchia

padurea pischia

     Arboretul din Padurea Pischia este compus din urmatoarele specii: stejar, frasin, garnita, salcam, jugastru si carpen. De mult timp considerata rezervatie cinegetica, padurea noastra este adapostul unui numar insemnat de porci mistreti, cerbi, caprioare, lupi, fazani, potarnichi, iepuri, prepelite, vulpi si rate salbatice.


Turism de vânătoare

 Datorită gamei diversificate de specii de vânat, turismul de vânătoare este foarte practicat. În prezent se organizează sesiuni de vânătoare in principal de porci mistreţi si de fazani. Abundenţa faunei creeaza condiţii favorabile pentru a practica vanatoarea in toate anotimpurile anului, cu excepţia verii.
Tot in incinta pădurii se găsesc o fazanerie si o crescătorie de potârnichi care aduc beneficii însemnate în fiecare an Ocolului Silvic Pişchia. Tot aici se găsesc si exemplare deosebite de păuni.

fazanarie


baraj pischia

Barajul Pişchia
Barajul Pişchia este un lac de acumulare nepermanentă cu amenajare pentru pescuitul sportiv aflat in apropierea pădurii Pişchia drept pentru care s-a transformat intr-ul loc ideal de agrement pe durata verii si a weekendurilor. Se poate pescui crap, caras si biban. Accesul spre lac se poate face cu orice mijloc de transport de mici dimensiuni prin două părti: din centrul localităţii Pişchia se face la stânga pentru a ajunge pe celălalt mal al balţii iar un alt drum se află imediat la stânga de iesirea din Pişchia.


Vulcani noroioşi
Datorită pozitionării Pişchiei pe linia de faliere Est-Vest, care desparte masivul Poiana Ruscăi de dealurile Lipovei, se gasesc vulcani noroiosi la ieşirea din Pişchia catre Fibiş.
Aceştia se prezintă sub forma unor ochiuri de apă clocotită intr-un crater unic, ce nu poate trece neobservat in paşunea perfect netedă. Pe timp de ploaie craterul se umple cu apa iar atunci vulcanii devin spectaculoşi. Pe vremuri, localnicii din Pişchia si din Seceani veneau aici ca să se vindece de reumatism. Vulcanii noroioşi de la Pişchia sunt unici in Câmpia de Vest si au un potenţial atractiv crescut.

infoTuristice 30


lac murani

Mlaştinile Murani
Mlaştinile Murani, declarate Arie naturală protejată, reprezintă o zona cu foarte mare potenţial turistic si face parte din Sit Natura 2000. Este  un loc deosebit de important mai ales pentru speciile de păsări de apă.  In condiţii de iarnă blândă si de hrană suficientă, stoluri de păsări migratoare poposesc aici. In aria protejată au fost observate aproximativ 60 de specii de păsări care sunt strict protejate prin convenţiile internaţionale la care a aderat si România.
Dintre speciile de păsări protejate care se gasesc pe teritoriul rezervaţiei , amintim: vulturul codalb, vulturul pescar, şoimul de vară, vânturelul roşu, vânturelul de seară, şoimul de iarnă, şoimul călător, viesparul, gaia neagră, gaia roşie, şerparul, acvila de câmp, acvila ţipătoare mică, şorecarul comun, sorecarul încălţat, uliul păsărar, uliul porumbar, cufundarul mic, cufundarul polar, cormoranul mic, stârcul roşu, stârcul galben si buhaiul de baltă.


Casa de vacanţă a lui Ceauşescu
In patrimoniul Ocolului Silvic Pişchia intră si Casa de Vacanţă a lui Ceauşescu, recondiţionată si amenajată cu dotări moderne, un loc de cazare excelent la care apelează mai ales turiştii străini.

ceaus cabana

 


conacu murani

Conacul de la Murani
În 1928, deputatul Gheorghe Andraşiu vinde parte din averea sa, ia un mic imprumut de la bancă si cumpără conacul din Murani.
Documentele vremii arata ca la anul 1472 Murani se afla in proprietatea familiei Muroni, care a avut-o în stapânire până la anul 1520. Satul a fost locuit de romani sub turci si avea 20 de case.
Conacul se construieşte în timpul ocupaţiei habsburgice, după anul 1781. Proprietarul acestuia este înnobilat in anul 1798 si primeşte titlul de baron de Muranyi iar Muraniul devine chiar resedinţa de comitat.
Castelul, înaltat pe două nivele, se afla si azi in mijlocul unui parc de aproape 6 hectare, altădată un parc dendrologic cu bogate specii rare dintre care unele s-au păstrat până azi.
Dupa 1990, castelul a fost restituit urmaşilor profesorului Andraşiu, si a fost renovat de doamna Doina Lagia-Andraşiu, fiica ultimului castelan de Murani.
Prin Ordinul nr. 2571 din 6 octombrie 2010 privind clasarea in Lista monumentelor istorice, Conacul de la Murani este încadrat in grupa B.

1678 days ago
 
Commentarii
Ordonat de 
Per page: 
 
  • Nu sunt comentarii inca
   Comentariu Inregistreaza un comentariu video
 
 
 
     
Actiuni
Rating
 
0 voturi
Recommend
 
Turism